Főmenü

Széchenyi 2020 program fejlesztése

Befejeződött a VIP Dental Röntgen Egészségügyi Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztése

2021 / 01 / 14

 

A VIP Dental Röntgen Kft. budapesti telephelyén befejezésre került a „Modern technológiával működő röntgengép beszerzése a VIP Dentál Kft. budapesti telephelyén.” című projekt a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 26,49 millió forintos európai uniós támogatás segítségével.

 

A VIP Dental Röntgen Kft. 2006-ben került megalapításra, azzal a céllal, hogy fogorvosoknak nyújtson olyan fogászati röntgen szolgáltatást, amely nélkülözhetetlen a munkájuk elvégzéséhez, de a magas beruházási igény és a jelentős helyszükséglet miatt a legtöbb fogorvos nem tud saját technológiával megoldani. A társaság ennek megfelelően már az alapítás óta humán-egészségügyi ellátási tevékenységet végez, aminek keretében a fogorvos partnereknek készít digitális fogászati röntgenfelvételeket. A társaság a technológia fejlesztésével midig igyekezett teljes mértékben lépést tartani, így folyamatosan fejleszttette a szolgáltatásainak körét. A társaságnak országszerte több telephelye is van, Budapesten két rendelő, Debrecenben, Székesfehérvárott pedig 1-1 rendelő.

 

A projekt célja a gyorsan fejlődő orvostudományhoz való alkalmazkodás, amit a társaság új vállalatirányi rendszer bevezetésével és röntgen gép beszerzésével valósít meg. Az új vállalatirányi rendszernek köszönhetően a társaság közvetlen összekötésbe került a partnereivel, így ők azonnal látják a pácienseikről készült röntgenfelvételt, amit a társaság elkészít. A kor egyik legmodernebb röntgen gépe jóval alacsonyabb sugárterheléssel terheli a pácienst a felvétel során és sokkal átfogóbb képet biztosít a kezelő orvosnak, így megkönnyítve a pontosabb diagnózist és a kezelést. A fejlesztésnek köszönhetően a társaság képes a folyamatos fejlődéshez való alkalmazkodásra és vendégszámának növelésére.

 

A projekt keretében beszerzésre került Carestream CS 9600 CBCT és panorámaröntgen készülék. A beszerzett eszköz korszerű, és az európai minőségi követelményeknek megfelel.

A fejlesztés befejezését követően a gép integrálódott a társaság napi működésébe. A társaság megfelelő szakmai és szervezeti háttérrel rendelkezik a fejlesztés során beszerzett eszköz működtetéséhez. A fejlesztésnek köszönhetően tudja növelni a páciensei körét és ezzel az árbevételét, valamint a vevőkör bővülésével fent tudja tartani a dolgozói állományát. Az új berendezésnek köszönhetően a társaság képes könnyíteni az állami egészségügy terhén is.

 

A VEKOP-1.2.6-20-2020-00713 számú projekt a Széchenyi 2020 program keretében, 2020.12.11-én valósult meg, a 26,49 millió forint európai uniós támogatás segítségével, a támogatás intenzitása 70%.

 

A projektről bővebb információt a vipdental.hu oldalon olvashatnak.

 

További információ kérhető:

Vékony Tibor

Elérhetőségeink: telefonszámunk:+36 (20) 7751829,

E-mail címünk: [email protected]

Befejezés időpontja: 2021.01.14.

WordPress Themes